Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Turizmciler Uğur'u iradeli başkan olarak ilan etti

Turizmciler Uğur

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Sarımsaklı Acem Otel'de 100'e yakın turistik otel işletmecisiyle bir araya geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Sarımsaklı Acem Otel’de 100’e yakın turistik otel işletmecisiyle bir araya geldi.
Düzenlenen toplantıda tüm otel sahipleri adına konuşan Berk Otellerinin sahibi Uğur Berk, bölgede yalnız ve alternatifsiz kaldıklarını, tematik turizmin tercih edilirliğinin son derece az olduğunu belirterek bu bölgeye özel bir turizm hizmet paketi sunmaları gerektiğini, bunun için de çok güçlü bir iradeye ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Uğur Berk, “Sarımsaklı’da turizm hizmetinde kalitenin artması için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak, aşamadığımız sorunlar, engeller var. Körfez Havaalanı beklenen yurt dışı turist getirisini henüz sağlamış değil. Tematik turizm günümüzde artık çok yeterli bulunmuyor. Yapılması gereken, Cunda’da gastronomi turizmi hayata geçirilebilir. Bizler bir turizm hizmet paketi sunabilmeliyiz. Kısacası bizim bir iradeye, başkana ihtiyacımız var, O da sizsiniz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’a ihtiyacımız var” diye konuştu.
Turizmci Berk: “Ayvalık bir marka ancak iyi yönetilmiyor çok mağduruz”
Ayvalık’ın iyi yönetilmediğinden şikayet eden Berk, “Ayvalık bir marka, ama bir marka olarak yönetilemiyor. Turizmci olarak çok mağduruz. Bizler burada şezlong ve şemsiye kirası olarak ecrimisil ödüyoruz. Kıyı şeridi sahilde 20 metreye çekiliyor, geçiş koridoru olarak. Kalan 80 metre oteller şezlong ve şemsiye konuşlandırıyor. Burada turizm sezonu ortalama 45 gün. Bu 45 günün 60, 75 güne çıkarılması mümkün. Bunun için iyi bir organizasyon ile buranın cazibe merkezi haline getirilmesi lazım. Etrafımız termal, bizim de böyle bir merkeze ihtilacımız var. Yıllardır belediyecilikle ilgili çalışma ve hizmetlerin yetersizliğinden dert yanıyoruz. Yollar perişan halde. Sarımsaklı plajımız son derece düzensiz” şeklinde konuştu.
Anlatılanları dikkatle dinleyen ve not alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sarımsaklı plajının dünyanın 5. plajı olduğunu, ancak yıllardır iyi yönetilmediği için bugün perişan bir durumda olduğunu gözlemlediğini, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gereken müdahaleyi derhal yapacaklarını bildirdi. Uğur, öncelikle plajın baştan sona denetim ve kontrol altına alınacağını, başıboşluğun ve düzensizliğin giderileceğini belirtti. Bir başka otel işletmecisi Ender Yücel de, “Sarımsaklı sahilinde, plajlarımızda kolluk kuvvetlerine acilen ihtiyacımız var. Bizim sizin gücünüze ihtiyacımız var” dedi.
Otel işletmecileri Sarımsaklı Plajıyla ilgili olarak İzmir’in gözde turizm bölgesi Çeşme’deki Ilıca sahilinin belediye işletmesinde olduğunu belirterek burayı yapılacak bir çalışma için örnek gösterdiler.
Turizmciler, Sarımsaklı’da denizin Nisan ve Mayıs ayına kadar ısındığını, yapılacak çalışmalar ve düzenlemelerle birlikte plajın Nisan ayında aktif olmasını, ayrıca plaj için kum eleme makinesine ihtiyaç olduğunu aktardılar.
Toplantıda, Sarımsaklı Plaj Projesi ile Kanal Projesi (Gölet ve Marina), Badavut sahilinin turizm alanı yapılması, Nikita Deresi ıslahı ve port projesi ile Cunda Adası’na iskele yapılması konuları da ele alındı, Büyükşehir Belediyesi olarak yapılacaklar otel işletmecilerine anlatıldı. Başkan Uğur, Sarımsaklı’daki temasları sırasında Badavut sahilini de inceledi. Deniz kenarında vatandaşlarla görüşüp fikirlerini alan Başkan Uğur, arıtma tesisinin deşarjı ile ilgili kendisine iletilen şikayetleri dinleyip gerekenin yapılması için talimat verdi.
Başkan Uğur, her şeyin daha güzel olacağını, gerek körfez gerekse Ayvalık bölgesinde hayata geçirecekleri Büyükşehir projeleri ile tüm bu sorunların aşılacağını belirtirken, aynı şekilde benzer hizmetleri Balıkesir’in tüm ilçelerinde dokuya uygun şekilde hayata geçireceklerini dile getirdi.
Toplantının ardından Sarımsaklı sahilinde inceleme yapan Uğur, vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli